Mijn ervaring met de mistgenerator

Ik ben altijd erg bezig met nieuwe snufjes en alles wat nieuw op de markt komt. Zeker op het gebied van beveiliging. Ik vind het prettig dat ik me veilig en goed voel thuis, zeker omdat ik alleen woon. En wat zorgt er nou voor dat dit gevoel alleen maar beter kan worden? De juiste beveiliging. Je hebt natuurlijk de standaard manieren zoals sloten en alarmsystemen. Begrijp me niet verkeerd, onmisbaar in een huis, maar er zijn nog veel meer manieren die preventief en effectief werken. Daarom deel ik vandaag mijn ervaring met de mistgenerator en wat andere preventieve manieren van beveiliging.

De mistgenerator

De mistgenerator is een beveiligingsmiddel wat eigenlijk niet heel veel mensen kennen. Het zit een soort aangesloten aan je alarmsysteem. Als een inbreker je alarmsysteem eraf slaat of uitschakelt, wordt de mistgenerator geactiveerd. Een mistgenerator zorgt voor een dikke pluim waardoor de inbreker helemaal niets meer ziet. De rookpluim die eruit komt is zo dik dat iemand met de beste ogen echt niks anders meer kunt doen dan de benen nemen. De kans om dan nog iets te stelen is vrijwel onmogelijk. Je kan je ook wel voorstellen dat je ontzettend schrikt als je ergens iets probeert te stelen en er gelijk een rookpluim wordt geactiveerd. Je kunt eens inspiratie opdoe op mistmachine.nl. Hier staat alle informatie over mistgeneratoren, wat ze doen, wat de voordelen zijn en staat een indicatie hoeveel het zal gaan kosten.

Preventief camerasysteem

Preventieve beveiligingssystemen zijn misschien wel de grootste angst voor inbrekers. Het is overduidelijk dat elke inbreker van tevoren onderzoek doet naar een huis waar ze mogelijk willen gaan inbreken. Als ze weten dat er bijvoorbeeld camera beveiliging aanwezig is, zullen ze jouw huis niet snel kiezen om een poging te wagen. Het risico is te groot dat ze op de camerabeelden zullen verschijnen en dat is het risico simpelweg niet waard.

Preventief licht systeem

Hetzelfde geld met preventieve licht systemen. Deze licht systemen zitten aangesloten op sensoren waardoor ze aangaan als ze in de buurt komen van de voordeur. Dit zorgt ervoor dat er te veel aandacht wordt getrokken naar hun en dit is ook het risico niet waard. Dit is ook een systeem wat je er een makkelijk bij kunt hebben. Het is een mooie aanvulling op de andere beveiligingsmogelijkheden die je ook zeker in overweging moet nemen om aan te schaffen. Het is puur een kwestie van inspiratie op doen en dat is erg belangrijk.