Keukenverlichting is niet alleen belangrijk tijdens het koken, het brengt eveneens sfeer!

De keuken is het hart van de moderne woning. Keukens zijn niet langer alleen maar werkplekken om te koken. Ze zijn geƫvolueerd tot ruimtes waar we dineren, samenkomen en ons vermaken, daarom moet de verlichting functioneel en toch comfortabel zijn. Of het nu helemaal opnieuw begint of een eenvoudige verbouwing uitvoert, in de webshop van Lampenhuis zijn er prachtige oplossingen voor de ideale keukenverlichting. Het licht in lagen aanbrengen is de meest effectieve manier om dit te bereiken. Het hebben van een aantal lichtbronnen minimaliseert verblinding, schaduwen en donkere hoeken. In de keuken kunnen de lichtlagen afkomstig zijn van plafondlampen zoals inbouwverlichting, hangers, kroonluchters en verzonken montagebeugels, naast andere bronnen zoals lichtbalken onder kasten en lampen of schansen.

Algemene verlichting in de keuken

Laten we beginnen met algemene verlichting, ook wel omgevingsverlichting genoemd. Dit type licht zorgt voor algemene verlichting in een ruimte. Bronnen van algemene verlichting moeten inbouwverlichting of een centrale plafondlamp zijn, zoals een kroonluchter of een half-verzonken montage. Inbouwverlichting kan het best rond de omtrek van de kamer worden georganiseerd om verlichting toe te voegen zonder af te leiden van een decoratief armatuur. Een kroonluchter staat mooi gecentreerd in een open keuken of boven een keukentafel. Inbouwmontages en half inbouwmontages zijn ideaal voor lage plafonds of kleine keukens. Het plaatsen van twee of meer hangers of minikroonluchters boven een eiland of een bar is een geweldige manier om elementen van je persoonlijke stijl aan de ruimte toe te voegen, kijk gerust voor alle opties bij de webshop van Lampenhuis.

Focale verlichting in de keuken

Focale verlichting, ook wel taakverlichting genoemd, is essentieel bij het bereiden en koken van voedsel. Eilandlampen zijn een gemakkelijke keuze voor de keuken omdat ze meer flexibiliteit hebben als het om stijl gaat. Industriƫle hangers zijn momenteel erg populair en hangers van helder glas zijn tijdloos en elegant. Kies een afwerking die past bij of complimenteert met de bestaande afwerking van het beslag in de keuken. Een andere bron van focale verlichting is onder kastverlichting, wat geweldig is voor het verlichten van werkbladen terwijl de backsplash wordt benadrukt. Onderkastverlichting komt in de vorm van lichtbalken, lineaire rails, pucklichten en LED-tape. LED-lampen zijn erg effectief en geven een mooi helder wit licht, ideaal voor in de keuken.

De sleutel tot goed ontworpen keukenverlichting is om lichtlagen op te nemen met meerdere lichtbronnen voor omgeving en decoratief licht.

Heb je interesse voor keukenverlichting, neem gerust een kijkje in de webshop van Lampenhuis!