Geen voetproblemen meer met Ara

Goede schoenen zijn belangrijker dan je denkt. Het grootste gedeelte van de dag dragen wij schoenen en wanneer deze niet de juiste pasvorm of ondersteuning hebben kan dit op latere leeftijd veel voet en zelfs rugklachten met zich mee brengen. Maar wat zijn nou de dingen waar je op moet letten bij het aankopen van een goed paar schoenen?

De risico’s 

Laten we allereerst nog iets dieper ingaan op de risico’s van het dragen van slechte schoenen. Wanneer je lang op slecht zittende schoenen loopt kun je verschillende problemen hiervan ondervinden. Een veel voorkomende klacht zijn blaren en likdoorns, erg vervelend en pijnlijk. Met de tijd kunnen er echter ernstige klachten zich voordoen, zoals platvoeten of doorgezakte voeten. De hoogste tijd om je slecht zittende schoenen de deur uit te doen en op zoek te gaan naar die ene schoen met de perfecte pasvorm.

Hoe herken ik een goede schoon?

Er zijn een aantal dingen die een schoen een goede schoon maakt. Zo is het belangrijk dat de schoen niet te strak om je voeten moet zitten, maar wel goed moet aansluiten. Wanneer een schoon te los zit ga je hier namelijk in schuiven, wat blaren kan veroorzaken. De schoen moet ook genoeg ondersteuning bieden, hierbij is het van belang dat de schoen een goed en stevig hielstuk bevat. Ook is het materiaal van de schoen belangrijk, je wilt een schoen die ademd en tevens flexibel is.

Schoenen met een mooi design

Nu zijn er natuurlijk tal van schoenen die erg comfortabel zijn, maar dat de schoen er leuk uitziet is ook erg belangrijk! Neem daarom eens een kijkje bij ara schoenen. Deze schoenen zijn geproduceerd met het oog op comfort, zo hebben zij halve maten en verschillende wijdtematen. Op deze manier kan jij voor een schoen kiezen met de perfect pasvorm voor jouw voet. Voor een ultiem comfort zijn de schoenen van ara ook nog luchtdoorlatend en beschikken ze over een goede schokdemping. 

Schoenen onderhouden

Het aankopen van goede schoenen kan voor sommige mensen nogal een investering zijn, ze zijn gauw wat duurder dan een gemiddelde schoen, mede door het materiaal. Wanneer je toch besluit om op aankoop over te gaan is het onderhoud van je schoenen erg belangrijk. Je wilt natuurlijk wel dat ze dan ook zo lang mogelijk meegaan en tevens mooi blijven. Maak je schoenen daarom regelmatig schoon en poets ze af en toe op. Wanneer je zool of hakken beginnen te slijten kan dit makkelijk en vaak goedkoop worden vervangen bij de schoenmaker. Op deze manier zijn goede schoenen mooie een investering in jezelf.